Díky tomu, že jsme použili francouzský název, zníme jako praví gurmáni. Ale když my tenhle recept fakt milujeme a trochu toho gurmánství si odepřít nemůžem. Místo soufflé navíc klidně můžete říkat Čokoládový dortík, z kterého teče čokoládový krém a je prokletě dobrej.
Tak dost povídání. Čas na pečení.
JANKOVO soufflé
(aneb Čokoládový dortík, z kterého teče čokoládový krém
a je prokletě dobrej)
Ingredience (na 6 porcí)
- 108 g cukr moučka
- 108 g máslo
- 108 g hořká čokoláda Janek 64 %
- 72 g hladká mouka
- 4 vejce
- polohrubá mouka nebo kokos – na vysypání
Postup
- Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu JANEK 64 % s máslem.
- Mezitím ušleháme čtyři vejce.
- K ušlehané pěně z vajec přisypeme cukr..
- Čokoládu s máslem přimícháme do vaječné pěny s cukrem.
- Hladkou mouku přesejeme přes sítko do těsta.
- Formy vymažeme máslem a vysypeme.
- Těsto nalijeme do forem. Maximálně do půlky, jinak těsto přeteče!
- Pečeme 10–15 minut na 180 stupňů (dle trouby). Těsto by mělo být uprostřed propadlé. Hlídejte ho, ať se vám nepřepeče.
- A můžete jíst. Třeba s ovocem, šlehačkou nebo zakysankou.
A teď už jen dobrou chuť!